26.7.2011

Aarteita

 Isäni talon varastot ovat aarreaittoja. Hän on myymässä taloa pois, joten saan varastoista kaikki mitä vain haluan ottaa. *huoh* Melkein pyörryin kun kävin siellä tutkimassa. Tämä harmaja penkki tulee meille ulkosaunaan. Lyhyempikin on, sitä ajattelin kodinhoitohuoneeseen ja sen alle koreja tms joihin saisi kenkiä.
Löytyi myös kasa vanhoja rapumertoja, kahta erilaista mallia. Ne laitan myös ulkosaunalle koristeeksi seinälle.Komea vanha katiskakin olisi. Sen runko on puuta, langasta on verkko joskus ollut kokonaan, mutta ajan saatossa osa on hajonnut ja se on korvattu oikealla katistaverkolla. Ihana olisi koristeena jossain, mutta meillä ei ole tilaa sille. Joudun tieten jättämään sen sinne. En kyllä millään raaskisi, uusi asukas voi olla sellainen joka ei arvosta vanhoja tavaroita. Tämäkin voi joutua roskalavalle. Ajatuskin puistattaa ja alkaa ahistaa, melkein itkettämään. Olisihan tässä yksi vaihtoehto. Pakkaan kärryn niin täyteen kuin mahdollista, tuon kotiin. Otan itselle tarpeelliset käyttöön ja myyn loput. Tai annan tutuille, jotka varmasti pitävät huolta tälläisistä aarteista.

Hihih, tämä hylly sai minut melkein tarvitsemaan hajusuolaa. Paikka tälle on vielä hakusessa (tosin tämäkin on vielä siellä, kuten penkkikin. Tulevat sitten peräkärryssä.) mutta eiköhän se sopivan kolon itselleen löydä talossa tai saunalla. 

Viimeksi toin tullessani peräkontillisen pienempää tavaraa. Kauniisti patinoitunut herätyskello, rapumerrat joista jo kerroin, arabian kahvikuppija muutama lautanen, emaloitu sanko, alumiini vateja muutama, emalivati, tuoli (vaatii hieman liimaa ja nauloja, ehkäpä myös maalia), öljylamppu (uskoisin sen olevan ihan toimiva, nyt se koristaa olohuonettamme), taulu jossa kuvana tyttölapsi joka halaa nallea tms (tai se on paperi joka on liimattu lastulevylle), längist tehty peili, pelkät länget, pieni puinen hylly, muutapa ei näin äkkiseltään tulekkaan mieleen. Olihan jo tuossakin. Ainiin ja kävimme myös kirppareilla, niistäkin olevat löydöt olivat autossa. Räsymatto, kattolamppu, vanha Pauligin KAHVIA purkki, verhot... Auto ainakin oli tupaten täysi reissulta tullessa ja autoni on mallia farmari :) Katolla oli vielä raivaussaha. Lähtiessä nauratti, kun mietin joutuvani ratsiaan...

Tässä oli vain osa aarteista. "Pikku-Iidalle" on siellä sänky, vieraspediksi sivustavedettävä sohva (valmiiksi valkoinen), vaalenapunainen hylly, vaalenapunaiset tuolit, ja niin edelleen... Juuri äitini soitti ja tuumailimme josko me "Anttonin" kanssa hakisimme kärryn lainaan ja ajelisimme Viitasaarelle hakemaan aarteita. Täytyypä ottaa asia saunareissulla puheeksi. 

5 kommenttia:

 1. Ei muutaku kaikki vaan mitä mahtuu =D Eiköhän niille koti löydy ;) Ihana oolis ollu päästä mukaan!!!

  VastaaPoista
 2. Katiskan jätin sinne. Ruokapöydän tuolejakin jäi iso kasa, ne ainakin kuskataan meille aikanaan. Ei tosiaan kärryyn mahtunu. Ihanalle naulakolle oli käynyt öh, ei niin pienikään vesivahinko, mutta kyllä siitä vielä ehostetaan käyttökelponen :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat löydöt, ovat varmasti kauneimpia ikinä paikoillaan kodissasi.
  Ilona sateenkaarentaa

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana toi naulakko =)

  VastaaPoista
 5. Naulakko vielä aitassa. Pitäisi se tuunata kuntoon ja ottaa johonkin käyttöön.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä!