5.1.2013

KokeiluaPäätin kokeilla jotain itselle uutta eli tärkkäystä. Olen monesti nähnyt netissä kuvia ikkunoista joissa on tärkättyjä pitsiliinoja koristeena tai jopa verhona. Meille tuli makkarirempan myötä ongelma. Huoneessa on pieni neliön muotoinen ikkuna joka tarvitsee verhot, mutta en halua siihen mitään roikkuvia viritelmiä; liian tunkkaiseksi olisi mennyt.

Joten ei muutakun styroksin metsästykseen ja pitsiliinojen valintaan. Liinoja löytyykin joka lähtöön mun kätköistä :D On jos monen kokoista ja väristä. Värin valinta oli helppo, valkoinen. Varulta laitoin muutaman keltaisenkin tärkkääntymään. Styroksi löytyi vanhemmiltani, iskän eväsloota :D On nyt lomalla, joten ei hetkeen tarvitse. Saan tärkätä rauhassa. Se hyvä puoli tuossa kylmälaukussa on et siinä on moooonta monituista pintaa johon voi laittaa liinoja kiinni, jos vaan nuppineulat riittää. Loppuivat pirulaiset nimittäin äsken kesken.

Lapsuudenta muistan mummuni joka oli tärkännyt pitsiliinoista kuppeja :) En ihan satavarma ole, mutta taisipa hän myös sokerivedellä niitä kovettaa ja jos oikein muistan niin olihan niitä pienen lapsen kiva imeskellä, sokerisia pitsiliinakuppien reunoja ;D
Se siitä muistelusta. Huomenna sitten näen lopputuloksen ja saan miettiä millä laitan ikkunaan kiinni. Luulen että timpurinliima on se jota käytän, ehkä hieman laimennettuna.. Tai jos meillä on tallessa tapettiliimaa niin sekin voisi olla yksi vaihtoehto.
Mutta täytyy muistaa laittaa keskimmäisen kerroksen ikkunaan ne liinat, muuten pikkuruiset neitoset saattaa käydä pikkuruisilla sormillaan repimässä liinoja ja miksei maistelemassa sokerisia kun ovat ;D

Hyvää yötä!


5 kommenttia:

 1. Nythän sitten saatkin sanoa, uusi vuosi, uudet kujeet! Kun tekee jotain, jota ei ole ennen kokeillut ja siinä sitten onnistuu, onkin iloinen olo. Varmasti nuo tärkkääykset onnistuu!. Ennen tosiaan sokerivedellä tärkättiin erilaisia töitä, kuppeja,., koreja, joutsenia sun muita.
  Onnea uuteen aluevaltaukseesi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mummeli! :)
  Hyvin näyttävät olevan kovettuneet, uunin päällä olivat yön.

  Nyt kun on taas intoa enemmän, jaksan käydä muidenkin blogeja kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 3. Tuo styroxloota onkin kiva idea johon laittaa liinat kovettumaan.

  Minä kokeilin liinan tärkkäystä kesällä ja liina on tällä hetkellä meidän wc:n ikkunan välissä.Vähän se on "pehmenny",olisiko kosteus syypää.Pitäisi varmaan laittaa liina sisäpuolelle.Jossain blogissa oli tärkätty perunajauholla,mutta minäkin tärkkäsin sokerivedellä.

  Laitahan sitten kuvia valmiista liinasta.

  Mukavaa loppiaissunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä postaus kun ikkunaan asti saan lätkästyä nuo liinat :)
   Sinulle myös mukavaa loppiaista :)
   (en muistanutkaan että sekin nyt on)

   Poista
 4. ♥ Varmasti tulee ihania!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä!