4.1.2013

Odotuksen tuskaa ;)

Tänään, perjantaina, minusta alkoi tuntumaan että nyt on aika kirjoittaa taas pitkästä aikaa blogia. Kuvia en jaksa ottaa, ehkä kaivan jonkun kuvan arkistosta minkä olen muuten vain nappassut joulukuussa. Pakko vain päästä kirjoittamaan. Pikkuisempi lapsukainen on vielä nukkumassa (ihan varmasti herää minuutin päästä ;)   ), isompi neiti lähti käymään hoidossa. Isi palasi joulu/talvilomalta töihin. Ihana aamu, saan juua aamukahvin yksin. Oikeeta luksusta et saa herätä rauhassa. Ilman sitä kauheaa aamupala episodia. On se vaan oma hommansa sekin. Kohta saakin isi hoitaa aamupalat ;)
Tää äiti oottaa niin innoissaan koulua. Se vain mietityttää kun koulussa on paljon etäpäiviä, et miten ne tehtävät onnistuu kotona hoitaa.. Pitää varmaan kopata kone tai lehtiö, kirjat ja kynät mukaan ja suunnata kirjastoon tai johonkin.. Sempä näkee oikeastaan vasta sitten kun tulee vastaan ne etätehtävät. Voi että mä odotan jo niin innolla!! Ollappa jo 14.1.!!!

Olipa myös jotain hassua tässä kouluun lähdössäkin.. Tai miten sen nyt sanois, osittain sellasta outoakin. Kipinä lähti siitä, kuten viime postauksessa kerroin, että kuin nuoria ei kunnolla osata opastaa oikealle, omalle, alalle. Noh, mullahan oli suunnitelmia paperillakin asti, millaista toimintaa olisi ihanaa suunnitella nuorille. Asiaan siis :D Ystäväni sanoi vasta että käyppäs lukemassa mol.fi sivuilta kannuksen tarjontaa, siellä on nyt se sun suunnitelma toteutettuna. Ja niin oli. Kannukseen on alkamassa starttipaja, ja sen toimintaperiaatteet vastasivat sitä mitä olin itse miettinyt ja haaveillut saavani toteuttaa. Tästä toiminnasta minulla ei ollut etukäteen mitään tietoa, en ollut kuullutkaan moisesta mitään. Onkohan tuollaista muualla? Siitäpä sitten harmistuinkin, kun huomasin vaatimuksena olevan korkeakoulututkinnon. Kaikkein fiksuinta mun ois lähteä ammattikorkeakouluun sosionomiksi opiskelemaan, mut nyt ei taida rahkeet vielä riittää. Ja vaikuttaapa asiaan rahatkin. Raskaana ollessa jouduin olemaan liitonrahoilla ja päivät kuluivat, joten ne ei riitä edes tähän 1,5-2 vuoteen jotka nyt aloitan. Mut käyn nyt eka tän lähärin, sit jos pääsis alalle pariksi vuojeksi töihin karttus taas maksimiin ne liitonpäivät) ja hakis sitten sinne amk, jos vielä kiinnostaa :) Tämä on minun tulevaisuuden suunnitelma. Onkos teillä jotain suunnitelmia?

Jaahas, vintistä kuuluu tuminaa. Joten neiti tainnut herätä ja paukuttaa jalkojaan pinnasänkyyn :D

4 kommenttia:

 1. Mä en muista oonko onnitellu ees... Huippuuuu!! ONNEEEE. Koulustahan me puhuttiinki sillon.. Ja mitä mahtavinta jos lähdet mukaan tähän lapsi ja nuorisotyöhön.

  Omakohtainen kokemus opinto-ohjauksesta ei ole mitenkään miellyttävä eikä koulutuksien tiedottamisesta ainakaan tullut minulle asti. Ja kuten nyt puhuttiin, ei se ollut helppoa etsiä nyt aikuisenakaan sitä paikkaa!!!:)

  Sitten vinkki niihin etäpäiviin!!!! Pidä kiinni aikataulusta, elä laiskottele vaan tee, niistä nimittäin jää hyvin pian jälkeen ja sitten iskee hirvee ressi!!! :) hih

  Onnee viel, tsemppiii, innokkuutta ja jaksamista kouluusi sekä kotihommiin!:)

  VastaaPoista
 2. Jäi sitten lause tuolta välistä....

  Niin että on hyvä saada ihminen alalle, joka oikeasti välittää!!! Toivottavasti pidät itsesi samanlaisena myös työssäsi. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos Helinä tsempistä ja vinkistä <3
  Tuo aikatauluttaminen onkin hyvä. Mä teen nimittäin aina kaikki vähän viiveellä ja viimetipassa :D Jote se toisaalta hirvittää et saanko kotona mitään aikaan :(
  Mut toipa onkin hyvä, saan tehtävän niin asetan sille oman tavotteen valmistumiselle (joka on siis ennen sitä OIKEAA viimestä palautuspäivää aikasemmin) :)
  Itsetutkiskelu auttoi löytämään oman alan. Sitä suosittelen kaikille.

  VastaaPoista
 4. Onnea koulutielle! Upealta näyttää makkari, valkoista ja ripaus uutta ja ripaus vanhaa, on aina toimiva resepti :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä!